30 Eylül 2013 Pazartesi

ETLİ LAHANA SARMASI




                                                                                MALZEMELER


Orta  boy lahana 

  2 su bardağı pirinç

  250 gr kavurma

  1 yemek kaşığı salça

  1/2 çay bardağı sıvıyağ

  3 orta boy soğan

  7-8 dal maydanoz

  Tuz, karabiber, kırmızıbiber


YAPILIŞI

Lahana yapraklarımızı yıkayıp, büyükçe bir tencerede 

kaynayan suda haşlayın (tenceremizin aldığı adette)

, sarabileceğimiz kadar yumuşayınca tencereden alıp 

soğumaya bırakıyoruz. Lahanalar soğurken içimizi

 hazırlıyoruz. Yıkayıp, süzdüğümüz pirince, kıymamızı,

 salçamızı, ince kıyılmış soğan ve maydanozumuzu,

 kavurmanın yarısı içine  koyun. sıvı yağımızı, tuz ve

 baharatlarımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Soğuyan 

lahana

yapraklarını şekillerinin elverdiğince, sarılacak 

büyüklükte parçalara kesiyoruz ve her parçaya içten koyup 

Sardığımız lahanaları, pişireceğimiz tencereye sıkı sıkı dizerek yerleştiriyoruz orta kata ise kalan kavurmayı 

serpiyoruz.  2/5 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı salça ekleyip, üzerine dökerek orta ateşte pişiriyoruz. 

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder