22 Eylül 2013 Pazar

MİLFÖY MANTI



MALZEMELER
1 paket milföy
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
15,20 dal maydanoz
tuz ,karabiber
pul biber

SOSU İÇİN
1 kase yogurt
1 yemek kaşığı  kaşıgı tereyağ
nane pul biber



YAPILIŞI
Milföyü önce üç sonrada dikine tek şerit halinde kesin.
6 eşit parça elde edilin
kıymalı karışında bir parça alın ortasına koyun 
iki uzundan tutarak zarf halinde kapatın
bütün milföy bitene kadar bu işlemi tekrarlayın 
180 derece fırında pişirin.
fırından çıkartın biraz sogutun ve yoğurdu üzerine gezdirin .
tavada egittiğiniz tereyağın içine nane ve biberi katın üzerine dökün 
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder