MALZEMELER
1 kg patlıcan
500 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
maydanoz
tuz, karabiber pul biber,kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
YAPILIŞI
patlıcanları alacalı soyun ve 2 cm kalınlığında dilimleyin tuzlu suda bekletin
.
Kıymaya bir kap içerisine alın ince ince kıydığınız soğanları maydanozu ve baharatları da katın yoğurun.
cam fırın tepsisine patlıcanları dizin.
kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alın avuç içinde şekil verin ve patlıcanların üzerine dizin
.1/5 su bardağı suyun içine salçayı eritin .ve üzerine dökün 180 derece fırında pişirin.
isterseniz üzerine kaşarda koyabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder