MALZEMELER
1 küçük lahana
2 kg kornişon salatalık
3-4 tane havuç
1 çay bardağı sirke
2 baş dis sarımsak
2 baş dis sarımsak
3-4 defne yaprağı
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 limon,3 -4 defne yaprağı
1 çay bardagı kaya tuzu
YAPILIŞI
Lahananın dış yapraklarını atınız. Diğer yapraklarını yıkayıp üç parmak genişliğinde dilimleyiniz.,
Salatalıkları uçlarını alın.havuçları dilimleyin.defne yaprağı ve
sarımsak koyarak turşu kabına yerleştiriniz. Limon, şeker ve kırmızı biber
ilave edip üzerine tuzlu su dökünüz. Lahanaya bir ağırlık koyup, kapağını
kapatınız. Her gün suyunu başka bir kaba yüksekten akıtıp tekrar kabına dökerek havalanıp mayalanmasını
sağlayınız. 10 gün sonra serin bir yere Turşunuz hazır . Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder