30 Eylül 2013 Pazartesi

LAHANA VE SALATALIK TURŞUSU


MALZEMELER
1 küçük lahana 
2 kg kornişon salatalık
3-4 tane havuç
1 çay bardağı sirke
2 baş dis sarımsak
3-4 defne yaprağı 
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 limon,3 -4 defne yaprağı
1 çay bardagı kaya tuzu 

YAPILIŞI
Lahananın dış yapraklarını atınız. Diğer yapraklarını yıkayıp üç parmak genişliğinde dilimleyiniz.,
Salatalıkları uçlarını alın.havuçları dilimleyin.defne yaprağı ve sarımsak koyarak turşu kabına yerleştiriniz. Limon, şeker ve kırmızı biber ilave edip üzerine tuzlu su dökünüz. Lahanaya bir ağırlık koyup, kapağını kapatınız. Her gün suyunu başka bir kaba yüksekten akıtıp tekrar  kabına dökerek havalanıp mayalanmasını sağlayınız. 10 gün sonra serin bir yere  Turşunuz hazır . Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder