MALZEMELER
1.5 su bardağı önceden kesilmiş çorbalık erişte
1 çay bardağı az haşlanmış yeşil mercimek
1 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
2 yemek kaşığı kıyma
1.5 su bardağı et suyu.
nane tuz.karabiber.pul biber.reyhan
1.5 yemek kaşığı salça ve biber salçası
.
YAPILIŞI
Tencereye ilk önce yağı koydum yağ eritin sonra çok küçük
doğradığım soğanları ilave edip iyice kavurun. Pul biber, kıyma ve
salçayı eilave edin ve salça yı katın daha sonra yeşil mercimeği ilave edip et
suyunu katın. Bir taşım kaynadıktan sonra erişteleri ve tuzunu ilave edip
üzerine yaklaşık 4 su bardağı kadar kaynar su ilave edin. kaynadıktan sonra reyhanını atıp 4-5 dakika
daha kaynatın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder