25 Eylül 2013 Çarşamba

ERİŞTE ÇORBASI


MALZEMELER
1.5 su bardağı önceden kesilmiş çorbalık erişte
1 çay bardağı az haşlanmış yeşil mercimek
1 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
2 yemek kaşığı kıyma
1.5 su bardağı et suyu.
nane tuz.karabiber.pul biber.reyhan
1.5 yemek kaşığı salça ve biber salçası
 YAPILIŞI 
Tencereye ilk önce yağı koydum yağ eritin sonra çok küçük doğradığım soğanları ilave edip iyice kavurun. Pul biber, kıyma ve  salçayı eilave edin ve salça yı katın daha sonra yeşil mercimeği ilave edip et suyunu katın. Bir taşım kaynadıktan sonra erişteleri ve tuzunu ilave edip üzerine yaklaşık 4 su bardağı kadar kaynar su ilave edin.  kaynadıktan sonra reyhanını atıp 4-5 dakika daha kaynatın. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder