27 Eylül 2013 Cuma

SİMİT BÖREĞİ

MALZEMELER
2 adet yufka
4 adet haşlanmış, patates
1 yemek kaşığı yumuşamış margarin
Tuz-karabiber-kuru nane
SOSU İÇİN
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
üzeri için susam
                                      
 YAPILIŞI
Haşlanmış ezilmiş patateslerin içine yumuşamış margarin,tuz,karabiber ve kuru nane koyup 

karıştırın.Başka bir kap da sosu için yoğurt,süt,yumurta ve sıvı yağı tel çırpıcı ile çırpın ve 1 çay bardağı

 sosu ayırın.Yufkaları üst üste koyun ve 8 eşit üçgen parçaya kesin.Her yufka parçasına sos dan 

gezdirdikten sonra geniş kısımlarına patatesli harçtan koyup ilk önce rulo şeklinde daha sonra iki ucunu 

birleştirerek halka şeklinde birleştirin.Simit böreklerinizi az yağlanmış fırın tepsisine dizdikten sonra

 üzerlerine 1 çay bardağı sosu gezdirin.Tepsinin üstünü alüminyum folyo ile kapatıp,buzdolabında en az 

2 saat dinlendirin.Dinlenen böreklerin üstünden folyoyu çıkartıp susam serpin ve175 dereceli fırında 25

 dakika pişirin. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder