2 adet yufka
4 adet haşlanmış, patates
1 yemek kaşığı yumuşamış margarin
Tuz-karabiber-kuru nane
SOSU İÇİN
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
üzeri için susam
YAPILIŞI
Haşlanmış ezilmiş
patateslerin içine yumuşamış margarin,tuz,karabiber ve kuru nane koyup
karıştırın.Başka bir kap da sosu için yoğurt,süt,yumurta ve sıvı yağı tel
çırpıcı ile çırpın ve 1 çay bardağı
sosu ayırın.Yufkaları üst üste koyun ve 8
eşit üçgen parçaya kesin.Her yufka parçasına sos dan
gezdirdikten sonra geniş
kısımlarına patatesli harçtan koyup ilk önce rulo şeklinde daha sonra iki ucunu
birleştirerek halka şeklinde birleştirin.Simit böreklerinizi az yağlanmış fırın
tepsisine dizdikten sonra
üzerlerine 1 çay bardağı sosu gezdirin.Tepsinin
üstünü alüminyum folyo ile kapatıp,buzdolabında en az
2 saat
dinlendirin.Dinlenen böreklerin üstünden folyoyu çıkartıp susam serpin ve175
dereceli fırında 25
dakika pişirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder