31 Ağustos 2013 Cumartesi
UN HELVASI
MALZEMELER
125 gr tereyağ
100 gr margarin
4 su bardağı un
2,5 su bardagı şeker
vanilya ,ceviz veya fındık
süt
ŞURUP
2.5 bardak süt
3 su bardağı süt
vanılya
YAPILIŞI
Tencerede yağı eritin içerisine unu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
unun renği esmerleşene kadar kısık ateşte kavurmaya devan edin.
kavurdugunuz helvanızı kenara alın
sütü ısıtın ve şekeri sütün içinde eritin vanilya ile birlikte.
kavurdugunuz helvanın içine şurubu koyun ateş üzerinde karıştın
şurup çektikten sonra şekil verin servis tabagına alın .Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder