16 Ağustos 2013 Cuma

GÜL BÖREGİ



MALZEMELER
2 yaprak yufka
2 yumurta
1 bardak süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet patates(içine peynir yada kıymada olabilir)
maydanoz .
tuz karabiber
pul biber



İÇİ HARCI
patatesleri  haslayın soyun ve baharatlarla tatlandırın

 YAPILIŞI
Yoğurt, süt, yağ ve yumurtayı çırpın. Yufkayı açıp üzerine bu karışımı sürün
Yufkayı dörde bölün. Kenar tarafına patates  ince şerit halinde yayın.
Sigara böreği gibi yuvarladıktan sonra döndürerek gül şeklini verin. Dolaba atın. Biraz sonra çıkarıp tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı ile biraz zeytinyağı sürün. 180 derecede, pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder