27 Ağustos 2013 Salı

PATLICAN KONSERVE

MALZEMELER

5 kg patlıcan

2 kg biber

2 kg domates.

Tuz

Az yağ


YAPILIŞI

Patlıcanlarımızı alacalı soyduktan sonra dörde bölüp küp küp doğruyoruz. Tencerede sivri

biberlerimizi 3 veya 4 yemek kaşığı yağda kızartıp üzerlerine patlıcanlarımızı koyuyoruz

ve tencerenin ağzı açık bir şekilde patlıcanları kavuruyoruz. Diğer bir tencere de ise

kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domateslerimizi kaynatıyoruz
.
Kızaran patlıcanlarımızı kavanozlara eşit miktarlarda doldurup üzerlerine domates

sosundan ilava ediyoruz ve ağızlarını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.Bir gece bekledikten

 sonra sabah kapakların üzerlerine bastırıyoruz eğer içe doğru çökükse konservelerimiz

 sağlam demektir. eğer değilse kapağıaçıp konserveyi tekrar tencereye boşaltıp kaynatın


ve kavanoza sıcak sıcak doldurun tekrar sıkıca kapatın. kışın yemek için patlıcan yemeğiniz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder