5 kg patlıcan
2 kg biber
2 kg domates.
Tuz
Az yağ
YAPILIŞI
Patlıcanlarımızı alacalı
soyduktan sonra dörde bölüp küp küp doğruyoruz. Tencerede sivri
biberlerimizi 3 veya 4
yemek kaşığı yağda kızartıp üzerlerine patlıcanlarımızı koyuyoruz
ve tencerenin ağzı açık
bir şekilde patlıcanları kavuruyoruz. Diğer bir tencere de ise
kabuklarını soyup küp
küp doğradığımız domateslerimizi kaynatıyoruz
.
Kızaran patlıcanlarımızı
kavanozlara eşit miktarlarda doldurup üzerlerine domates
sosundan ilava ediyoruz
ve ağızlarını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.Bir gece bekledikten
sonra sabah kapakların üzerlerine bastırıyoruz
eğer içe doğru çökükse konservelerimiz
sağlam demektir. eğer değilse kapağıaçıp
konserveyi tekrar tencereye boşaltıp kaynatın
ve kavanoza sıcak sıcak
doldurun tekrar sıkıca kapatın. kışın yemek için patlıcan yemeğiniz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder