1 haşlanmış tavuk göğsü
1 çay bardağı şehriye
4 bardak tavuk suyu
kara biber kekik tuz, yağ.
1/5 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şehriye
4 bardak tavuk suyu
kara biber kekik tuz, yağ.
1/5 yemek kaşığı un
YAPILIŞI
Öncelikle bir tencereye yağı atıp üstüne un ekleyip karıştıralım. Un kızarmaya başlayınca kokusu çıkacaktır
Kokusu çıkana kadar bu şekilde devam edelim. Daha sonra dört bardak tavuk suyu ekleyip tekrar karıştıralım.
Daha sonra ufak ufak doğranılan tavuk parçalarını ve şehriyeyi ekleyelim .Su kaynayana kadar devam edelim. Su
kaynayınca ocağın altını kısıp hafif ısıda şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Karabiber kekik tuz ekleyerek servis yapabiliriz.
Kokusu çıkana kadar bu şekilde devam edelim. Daha sonra dört bardak tavuk suyu ekleyip tekrar karıştıralım.
Daha sonra ufak ufak doğranılan tavuk parçalarını ve şehriyeyi ekleyelim .Su kaynayana kadar devam edelim. Su
kaynayınca ocağın altını kısıp hafif ısıda şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Karabiber kekik tuz ekleyerek servis yapabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder