MALZEMELER
1 kg kabak
200 gr az yaglı kıyma
1 su bardagı köftelık bulgur.
1 adet kuru soğan
tuz ,karabiber
pul biber kimyon,
nane 3 diş sarımsak
dereotu
SOSU İÇİN
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
az nane.salça
YAPILIŞI
bir kabın içerisine bulgur,soğan kıyma ve baharatları koyup karıştırın. içlerini oyduğunuz kabakların içini doldurun ve tencereye dizin üzerine sıcak su ilave edin kısık ateşte pişirin. Sosu için tereyağı eritin içine salça ve baharatları kapatın 1 fincan suda ilave edin ateşten alın .servis tabağına kabakları alın halka halka dilimleyin yoğurdu üzerine dökün sosunu da serpin servis yapın Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder