27 Ağustos 2013 Salı

TARHANA

MALZEMELER

Aldığı kadar un (yaklaşık 6-7 kg)

2 Kg. Kırmızı Biber

1 Kg. Erik Domates

1 kg Kuru Soğan

1 baş Sarımsak

1 bağ Maydanoz

1 bağ Dereotu

1 bağ taze Nane

3 Kg  Yoğurt

Kaya Tuzu(1 yemek kaşığı)


 YAPILIŞI





Biberleri ,domatesi yıkayın ve içini temizleyin. daha sonra robattan geçirin.

büyük bir legene yoğurt.domates.biber soğan ve  bütün malzemeyi katın  yoğurun.

ve hamur halıne getirin bu karışımı mayalanması için balkonunuzda üzeri kapalı olarak mayalayın.

Bu işlen yaklaşık 1 hafta kadar sürüyor.

hamurunuzun kabarması duruncaya kadar devam edin .

temiz bir çarşaf üzerine un serpin tarhanayı  dökün.(1 yemek kaşığı)

hamuru kurudukça çevirin ve tam kuruyunca elet yardımı ile ovalayın .

ovduğunuz tarhanayı  tekrar serin iyice kurutun .


Bez bir torbada saklayın Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder