2 Kg. Kırmızı Biber
1 Kg. Erik Domates
1 kg Kuru Soğan
1 baş Sarımsak
1 bağ Maydanoz
1 bağ Dereotu
1 bağ taze Nane
3 Kg Yoğurt
Kaya Tuzu(1 yemek kaşığı)
YAPILIŞI
Biberleri ,domatesi yıkayın
ve içini temizleyin. daha sonra robattan geçirin.
büyük
bir legene yoğurt.domates.biber soğan ve bütün malzemeyi katın
yoğurun.
ve
hamur halıne getirin bu karışımı mayalanması için balkonunuzda üzeri kapalı
olarak mayalayın.
Bu
işlen yaklaşık 1 hafta kadar sürüyor.
hamurunuzun
kabarması duruncaya kadar devam edin .
temiz
bir çarşaf üzerine un serpin tarhanayı dökün.(1 yemek kaşığı)
hamuru
kurudukça çevirin ve tam kuruyunca elet yardımı ile ovalayın .
ovduğunuz
tarhanayı tekrar serin iyice kurutun .
Bez
bir torbada saklayın Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder