19 Ağustos 2013 Pazartesi

EV YAPIMI AÇMA

MALZEMELER
1 pk. İnstant maya
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
Aldığı kadar un

YAPILIŞI
Unu havuz şeklinde açıyoruz,maya,şeker ve yağla harman yapıyoruz.suyu sütü tuz unu da ilave ettikten sonra kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğuruyoruz
45 dk.-1 saat yani hamur iki katına çıkana kadar bir bez örtüp ılık ortamda mayalanması için bekliyoruz.
Mayalanmış hamurla çok uğraşmadan avuç içi büyüklüğünde bezeler kopartıp biraz sıvı yağla ellerimizi yağlayarak bezeyi elimizle  burkarak yada düğüm atarak şekil veriyoruz
Yada ikinci seçenek,daha büyük bezeler kopartıp sıvı yağla yağladığımız ellerimizle yassılaştırıp, 
15 dakika da fırını açmadan biraz daha mayalanması için bekliyoruz.Yumurta sarısını sürüp çörekotu ve susam ilave edip,Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder