26 Ağustos 2013 Pazartesi

FIRINDA CİPS

MALZEMELER
5,6 adet büyük patates
2-3 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
30 gr tereyağı
 tuzu,karabiber,(pul biber) istege baglı

YAPILIŞI

Fırını 22 dereceye ayarlayın. Patatesleri güzelce yıkayın.  Patateslerin altından düzce keserseniz  tepside daha iyi durur . .Patatesleri kesme tahtasına alıp,başından sonuna kadar dilimler gibi ama tam kesmeden yol yol kesin. Yağlı kağıt serili bir tepsiye patatesleri düzenli dizin. Sarımsakları rendeleyip tereyağı ve zeytinyağı ile karıştırın. Patates dilimlerinin aralarına sürün. Karabiber ve tuz serpin 45,50 dk pişirin.. Patateslerin dışı gevrek içi yumuşak olacak. 

1 yorum:

  1. Naciye teyze ben bi de bu dilimlerin arasına kaşar dilimleri koyuluyor diye biliyorum onu da bi dene istersen :)

    YanıtlaSil