-
1 kg bamya4 – 5 diş sarımsaksu bardağı sıvı yağ300 gr kuşbaşı kuzu eti 2 adet soğan1,5 çorba kaşığı domates salçası1 adet çarliston biber3 orta boy domatesTuz, KarabiberlimonYAPILIŞIsoğanları ve Sarımsakları ince ince doğrayın. Tencerede kızgın yağa atın ve karıştırın. Etleride tencereye ekleyin ve kavurun. Salçayı ekleyin, iyice yedirerek karıştırın. Sıcak su ekleyerek bir süre daha karıştın . Biberleri küp küp doğradıktan sonra tencereye ekleyerek karıştırın. Domatesleri küp küp doğrayın ve yemeğe ekleyin. Bir süre karıştırdıktan sonra bamyayı tencereye alın ve karıştırın. Tuz, ekleyerek karıştırmaya devam edin.Karabiber ve limon suyu ekleyerek karıştırın. Yaklaşık 45 dk dakika piştikten sonra yemeğimiz servise hazır.Afiyet olsun
19 Ağustos 2013 Pazartesi
ETLİ BAMYA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder