19 Ağustos 2013 Pazartesi

ETLİ BAMYA

  • MALZEMELER
    1 kg bamya
    4 – 5 diş sarımsak
    su bardağı sıvı yağ
    300 gr kuşbaşı kuzu et 
    i 2 adet soğan
    1,5 çorba kaşığı domates salçası
    1 adet çarliston biber
    3 orta boy domates
    Tuz, Karabiber
     limon
     YAPILIŞI
    soğanları ve Sarımsakları ince ince doğrayın. Tencerede kızgın yağa atın ve karıştırın. Etleride tencereye ekleyin ve kavurun. Salçayı ekleyin, iyice yedirerek karıştırın. Sıcak su ekleyerek bir süre daha karıştın . Biberleri küp küp doğradıktan sonra tencereye ekleyerek karıştırın. Domatesleri küp küp doğrayın ve yemeğe ekleyin. Bir süre karıştırdıktan sonra bamyayı tencereye alın ve karıştırın. Tuz,  ekleyerek karıştırmaya devam edin.Karabiber ve limon suyu ekleyerek karıştırın. Yaklaşık 45 dk dakika piştikten sonra yemeğimiz servise hazır.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder