8 Aralık 2013 Pazar

AYVA TATLISI

 MALZEMELER :
5-6 adet ayva
toz şeker
2 adet elma
Elmalı harca eklemek için 2-3 yemek kaşığı toz şeker
Dövülmüş ceviz içi
Tarçın
Su
YAPILIŞI :
Ayvaları ortadan ikiye bölün kabuklarını soyup ortadaki çekirdekli kısmı çıkartın. Diğer ayvalara da  aynı işlemi uygulayın . İlk soyduğunuz ayvaları limonlu suyun içine koyarsanız kararmasını önlemiş olursunuz.Hazırladığınız ayvaları tencereye kesik kısımları üste gelecek şekilde dizin kesik kısımların içine toz şeker serpin .Ayvaların yarısına gelecek kadar su koyun ve ayvaları kaynayana kadar yüksek , daha sonra kısık ateşte yavaş yavaş suyu reçel kıvamına gelene kadar pişirin ve fırın tepsisine dizin.  Tencerede kalan sudan biraz tepsiye dökün. Kabuklarını soyduğunuz elmaları rendeleyin. Üzerine şekeri de ekleyip elmalar suyunu salana kadar pişirin . Tarçını ve cevizi de ekleyip ocaktan alın. Tepsiye dizdiğiniz ayvaların içlerini bu karışımla doldurun . 200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuyunca üzerine kaymak koyarak servis edin. AFİYET OLSUN  ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder