22 Aralık 2013 Pazar

ETLİ İÇ PİLAV

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı margarin
1 soğan
 200 gr eti
1 demet dereotu
 çam fıstığı, kuş üzümü
Tuz
 Karabiber,Tarçın,Yeni bahar

YAPILIŞI
 Tencereye 1 kaşık yağ koyup, kızdırın. Fıstıkları ekleyin ve karıştırın. Soğanları da ekledikten sonra pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış etleri  başka bir tavada kavurma işlemine devam edin. Et suyu ve baharatları da ekledikten sonra iki taşım kaynatın. Bir başka tencerede 4 kaşık yağı kızdırın. Daha önceden tuzlu ılık suda bekletilmiş ve yıkanarak süzülmüş pirinci ilave edin ve kavurun. Diğer tencerede bulunan malzemeleri bu tencereye ekleyin, kapağını örtün ve orta hararetli ateşte pirinç taneleri göz göz oluncaya kadar pişirin. Bir süre tencereyle kapak arasına bir havlu koyarak demlenmeye bırakın ve servis yapın. Afiyet olsun…

1 yorum: