3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı havuç
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 su bardağı kadar un ,ceviz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı havuç
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 su bardağı kadar un ,ceviz
YAPILIŞI
3 adet yumurtamızı derince bir kabın içerisine
ekleyerek üzerine toz şeker koyuyoruz ve bembeyaz kar gibi oluncaya kadar
mikserimiz ile güzelce çırpıyoruz ve diğer malzemelerimizi de sırası ile içerisine ekleyerek kek hamurumuzu
oluşturuyoruz.
kek kalıbına önce yağ sonrada un ekleyerek önceden ısıtılmış 160 derecede fırınımıza yaklaşık olarak 45 dakika pişiriyoruz ve pişip pişmediğini kürdan ile kontrol ederek servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet Olsun.
kek kalıbına önce yağ sonrada un ekleyerek önceden ısıtılmış 160 derecede fırınımıza yaklaşık olarak 45 dakika pişiriyoruz ve pişip pişmediğini kürdan ile kontrol ederek servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder