22 Aralık 2013 Pazar

HAVUÇLU CEVİZLİ KEK

MALZEMELER
 3  yumurta
 1 çay bardağı sıvıyağ
 1 su bardağı toz şeker
 Yarım su bardağı  süt
 1 su bardağı havuç
1 çay kaşığı  tarçın
1 paket  kabartma tozu
1 paket  vanilin
3 su bardağı kadar un ,ceviz
YAPILIŞI
 3 adet  yumurtamızı derince bir kabın içerisine ekleyerek üzerine toz şeker koyuyoruz ve bembeyaz kar gibi oluncaya kadar mikserimiz ile güzelce çırpıyoruz ve diğer malzemelerimizi   de sırası ile içerisine ekleyerek kek hamurumuzu oluşturuyoruz.
kek kalıbına önce  yağ sonrada un ekleyerek önceden ısıtılmış  160 derecede  fırınımıza yaklaşık olarak 45 dakika  pişiriyoruz ve pişip pişmediğini kürdan ile kontrol ederek servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder