1 Aralık 2013 Pazar

DONUT

MALZEMELER
2 yumurta
1 paket kuru maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
2 paket pasta süsü
ÜZERİ İÇİN
2 adet bitter çikolata
pudra şekeri
pasta şekeri
YAPILIŞI
Ilık süt ve suyu bir kaba alın şekeri içerisine eritin .(yaş maya kullanıyorsanız mayayıda  ekleyip eritin.)
Yumurtaları çırparak ilave edin, azar azar unu  ve kuru mayayı ekleyin.Ortasından başlayarak yavaş yavaş karıştırın.Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamur kabına temiz bir poşet geçirerek ılık bir ortamda 40 dk mayalandırın. Mayalanan hamuru 2 dk yoğurup havasını çıkarttıktan sonra merdane yardımı ile  ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde açın. büyük bir bardakla yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların ortasına şurup kapağı ile küçük bir delik açın. Halkaları unlanmış tepsiye alarak 20 dk daha mayanlandırın. Çok kızgın olmayan tavada kızartın. Çikolatayı (benmari usulü eritin) ateşten alın ve donutlarınızın üzerine sürün ve son olarak üzerine pata süsü veya pudra şekeri serpin. AFİYET OLSUN ...














(benmari üsulü)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder