MALZEMELER
1 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı un
1 soğan
3 dış sarımsak
1 yemek kaşığı domates puresi
1 yemek kaşığı acı sos
tuz
yarım elma rendedi
2 tatlı kaşığı köri
YAPILIŞI
*Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve kerevizleri ekleyin. Malzemeleri rengi değişene kadar kavurun
*Sarımsakları ilave edin. Bir süre soteleyin. Toz köriyi koyun. Tümünü karıştırın.
*Unu tencereye ekleyin. Karıştırarak kavurun. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
*Et suyunu (veya tavuk suyu) tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak tencereye ekleyin.
*Domates püresini ilave edin. Dilediğiniz kadar acı sos ve hindistan cevizi koyun.
*Yarım elmayı rendeleyin. Tencereye koyun. Sosu karıştırmayı sürdürün.
*Tencereyi tekrar ocağa koyun. Sos kaynayıp kıvam alana kadar pişirin.
*Tencereyi ocaktan alın. Köri sosunu mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
*Sosu bir kavanoza koyun. Bu şekilde buzdolabında 2 ay saklayabilirsiniz.
*Köri sosu tavuk, balık ve sebze yemeklerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder