29 Aralık 2013 Pazar

KÖRİ SOS

MALZEMELER
1 su bardağı et suyu

2 yemek kaşığı un 

1 soğan 

3 dış sarımsak

1 yemek kaşığı domates puresi

1 yemek kaşığı acı sos

tuz

yarım elma rendedi

2 tatlı kaşığı köri

YAPILIŞI

*Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve kerevizleri ekleyin. Malzemeleri rengi değişene kadar kavurun

*Sarımsakları ilave edin. Bir süre soteleyin. Toz köriyi koyun. Tümünü karıştırın.

*Unu tencereye ekleyin. Karıştırarak kavurun. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

*Et suyunu (veya tavuk suyu) tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak tencereye ekleyin.

*Domates püresini ilave edin. Dilediğiniz kadar acı sos ve hindistan cevizi koyun.

*Yarım elmayı rendeleyin. Tencereye koyun. Sosu karıştırmayı sürdürün.

*Tencereyi tekrar ocağa koyun. Sos kaynayıp kıvam alana kadar pişirin.

*Tencereyi ocaktan alın. Köri sosunu mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin.

*Sosu bir kavanoza koyun. Bu şekilde buzdolabında 2 ay saklayabilirsiniz.

*Köri sosu tavuk, balık ve sebze yemeklerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder