500 gr un
Yarım paket yaş maya
Kıyma,patates,peynir
Kıyma,patates,peynir
Tuz,su
YAPILIŞI
Her yörede yapılan ve farklı isimler alan bu börek,
Sivas'da "BİŞİ" olarak bilinir.Evimizde özellikle pazar günleri kahvaltıda ve ramazan ayında sahurda keyifle yenen bir börek türüdür.Tarifimizde kıymalı olarak tanıtacağımız bu böreği isterseniz peynirli,patatesli,(kavrulmuş) olarak da yapabilirsiniz.
Karıştırma kabına unu alın,unun üzerine 1 tatlı kaşığı
tuz ilave edin, unun ortasını havuz gibi açarak yaş mayayı ilave edin.Daha sonra ılık suyu ilave edip hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırın.Küçük bezeler halinde alarak 15 dk dinlendirin ve merdane ile açıp hazırlamış olduğunuz iç harçlardan birini koyarak hamuru kapatın ve kızgın yağda kızartın.
Sivas'da "BİŞİ" olarak bilinir.Evimizde özellikle pazar günleri kahvaltıda ve ramazan ayında sahurda keyifle yenen bir börek türüdür.Tarifimizde kıymalı olarak tanıtacağımız bu böreği isterseniz peynirli,patatesli,(kavrulmuş) olarak da yapabilirsiniz.
Karıştırma kabına unu alın,unun üzerine 1 tatlı kaşığı
tuz ilave edin, unun ortasını havuz gibi açarak yaş mayayı ilave edin.Daha sonra ılık suyu ilave edip hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırın.Küçük bezeler halinde alarak 15 dk dinlendirin ve merdane ile açıp hazırlamış olduğunuz iç harçlardan birini koyarak hamuru kapatın ve kızgın yağda kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder