16 Şubat 2013 Cumartesi

KIYMALI BALKABAĞI BÖREĞİ

MALZEMELER
5 adet yufka
300 gr kıyma
2 orta boy soğan
500 gr balkabağı
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
karabiber,kimyon.pul biber,tuz

YAPILIŞI


Soğanlar küçük doğranıp 2-3 yemek kaşığı yağ konup kavrulur.Pembeleşince soyulmuş olan kabak rendelenip soğanla beraber kavrulmaya devam edilir. Kabakda kavrulunca kıyma eklenip,karabiber,tuz ilave edilip kavrulma işi tamamlanır.Yufkanın üzerine karıştırılmış yağ ve süt gezdirilir.Kıymalı iç malzemede konur.Kol böreği biçiminde sarılıp yağlanmış tepsiye konur.Yufkaların üzerine süt,yoğurt ve yumurta sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder