14 Şubat 2013 Perşembe

SEBZELİ LAZANYA


                                                                                SEBZELİ LAZANYA                                                                      

500 gr lazanya
1 orta boy havuç
1orta boy patates
1 su bardağı bezelye
2 diş sarımsak
1 fincan mısır
1/5 su bardağı kaşar
yeteri kadar sıvı yağ

YAPILIŞI

İlk olarak lazanyaları suda haşlayalım .suyun içine tuz ve yağ eklemeyi unutmayın .
Sonra lazanyaları soğuk suya alın ve süzün .
(Bu arada küçük bir tencerede havuç,patates ve bezelyeyi haşlayın.)
Daha sonra haşladığınız lazanyaları fırın tepsinize dizin ve üzerine  hazırladığınız
garnütürden serpin :(NOT.her kata kaşar serperseniz lazanyanız dağılmaz )
bu işlemi lazanyanız bitene kadar tekrarlayın ve  180 derecelik fında 10dk pişin

çıkarıp kaşar serpin  tekrar fırında kaşarlarınız eriyene kadar bekletin .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder