13 Şubat 2013 Çarşamba
Peynirli,Patlıcanlı,Patatesli Gözleme
* 500 gr un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı kuru maya
İÇ HARCI
* 2 tane patlıcan
* 2 tane domates
* 1 tane kuru soğan
(bütün malzemeyi ince ince kıyıp tuz ,karabiberve pul biber eşliğinde hafif ateşte kavuruyoruz)
2. HARÇ
* 3 tane patates
* 1 tutam maydanozo
* tuz,karabiber,kırmızı biber
(bütün malzemeyi ince ince kıyıp tuz ,karabiberve pul biber eşliğinde hafif ateşte kavuruyoruz)
3.HARÇ
* 200 gr Peynir
* 1 tutam maydonoz
(karıştırıp hazırlıyoruz)
Üzeri İçin Tereyağı
TARİFİ
Un,tuz ve mayayı yavaşça su ekleyerek kulak memesi kıvamında yoğurup bezeler alarak 10 dk dinlendiriyoruz.
Bezelerimizi ince şekilde açarak içine hazırlamış olduğumuz harçlardan koyup kapatıyoruz ve yapışmayan tavada pişiriyoruz. Üzerine tereyağı sürerek servise hazır hale getiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder