13 Şubat 2013 Çarşamba

Peynirli,Patlıcanlı,Patatesli Gözleme


* 500 gr un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı kuru maya

İÇ HARCI

* 2 tane  patlıcan
* 2 tane domates
* 1 tane kuru soğan
(bütün malzemeyi ince ince kıyıp tuz ,karabiberve pul biber eşliğinde  hafif ateşte kavuruyoruz)

2. HARÇ

* 3  tane patates
* 1 tutam maydanozo
* tuz,karabiber,kırmızı biber
(bütün malzemeyi ince ince kıyıp tuz ,karabiberve pul biber eşliğinde  hafif ateşte kavuruyoruz)

3.HARÇ

* 200 gr Peynir
* 1 tutam maydonoz
 (karıştırıp hazırlıyoruz)

Üzeri İçin Tereyağı


TARİFİ

Un,tuz ve mayayı yavaşça su ekleyerek kulak memesi kıvamında yoğurup bezeler alarak 10 dk dinlendiriyoruz.
Bezelerimizi ince şekilde açarak içine  hazırlamış olduğumuz harçlardan koyup kapatıyoruz ve yapışmayan tavada pişiriyoruz. Üzerine tereyağı sürerek  servise hazır hale getiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder