20 Şubat 2013 Çarşamba
İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER
500 gr dana kıyma
500 gr köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 yumurta
2 orta boy soğan
tuz, karabiber. pul biber
3 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Bulguru 1 bardak sıcak su ile ıslatıp bekletiyoruz.Daha sonra un ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
sırasıyla irmik ve yumurtayı katıp 15.dk yoğurmaya devan ediyoruz.Diğer tarafta kuru soğanı küp küp
doğrayıp tavada pembeleşinceye karıştırıp kıymayı ekleyin.ikisi kavrulduktan sonra tuz.karabiber ve pul biberi katıp yoğurmaya bırakıyoruz..Hazırladığımız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ince şekilde oyalım.içine hazırladığım haçtan koyup kapayalım.bittikten sonra.kaynamakta olan suyun içine atıyoruz.
Haşladığımız köfteleri kızgın yağda kızartın (isterseniz sadece haşlanmış olarak üzeri tereyağlı servis yapabilirsiniz) afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder