20 Şubat 2013 Çarşamba

İÇLİ KÖFTE


MALZEMELER

500 gr dana kıyma
500 gr köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 yumurta
2 orta boy soğan
tuz, karabiber. pul biber
3 yemek kaşığı tereyağ


YAPILIŞI
Bulguru 1 bardak sıcak su ile ıslatıp bekletiyoruz.Daha sonra un ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
sırasıyla irmik ve yumurtayı katıp 15.dk yoğurmaya devan ediyoruz.Diğer tarafta kuru soğanı küp küp
doğrayıp tavada pembeleşinceye karıştırıp  kıymayı ekleyin.ikisi kavrulduktan sonra tuz.karabiber ve pul  biberi katıp yoğurmaya bırakıyoruz..Hazırladığımız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ince şekilde oyalım.içine hazırladığım haçtan koyup kapayalım.bittikten sonra.kaynamakta olan suyun içine atıyoruz.
Haşladığımız köfteleri kızgın yağda kızartın (isterseniz sadece haşlanmış olarak üzeri tereyağlı  servis yapabilirsiniz) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder