17 Şubat 2013 Pazar

ÇİÇEK PROFİTEROL

        MALZEMELER
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 yumurta

KREMASI                
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
vanilya- pudra  şekeri

YAPILIŞI
Bir tencere 1 bardak suyu ve margarini koyarak kaynatın.daha sonra unu koyarak iyice karıştırın
ocağı kapatarak hamur soğumaya bırakın.hamur soğuduktan sonra 3 adet yumurtayı tek tek kırarak
 hamura iyice  yedirin.yumurtaları yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk.(hamur kabarması için iyi karıştırın) ve 10 dk hamur dinlenmeli.
yağlı kağıt üzerine kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alarak koyalım.(hamurun üzerine kaşikla çukur açarsak çicek şeklini alır )180 derece ısıttığımız  fırında
üzeri kızarana kadar  pişirelim.

KREMA YAPILIŞI
Bütün mlz katın koyulaşana kadar karıştırın kıvamına gelince ocaktan alın sogumaya bırakın .

daha sonra HAMURların ortasına hazırladığımız kremayı koyun.isteğe göre benmari usulü erittiğiniz çikolatadan dökebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder