21 Şubat 2013 Perşembe

İSTİRİDYE MANTARI


 MALZEMELER
400 gr kuzu eti
500 istiridye  mantarı
3 orta boy soğan
3 sivri biber
3 orta boy domates
tuz ,karabiber.kimyon
1 yemek kaşığı salça

YAPILIŞI

Kuzu  etini kuşbaşı olarak doğruyoruz. yayvan bir  tencereye

Az yağ döküyoruz ve kuzu etini soteliyoruz. Soğanları piyazlık şekilde doğrayoruz.
Etler suyunu bırakıp çekince soğanı elave ediyoruz.mantarıda iri iri  doğrayıp etin üzerine
diziyoruz. Biberleri ve domatesleride doğruyoruz.mantarın üzerine doğradıgımız domates ve biberide ekliyoruz.tuz ve baharakları ekliyoruz.tenceremizin kapağını kapatıp ocaın üzerinde kısık ateşte pişiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder