22 Şubat 2013 Cuma

HUMUS

MALZEMELER
1 bardak haşlanmış nohut
yarım çay bardağı zeytin yağı
2 çorba kaşığı tahin
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.
1 tatlı kaşığı tuz.
1 limon
YAPILIŞI
Haşlanmış nohut robottan geçirilerek püre haline getirilir.
sarımsaklar soyulur ve dövülür.bir kase  içerisine limon sarımsak zeytinyağı

ekleyin karıştırın . sırası ile diğer baharatları ekleyin .kızdırdığınız yağın içine pul biberi ekleyin ve servise aldığınız tabağın üzerine  dökün.( buzdolabında bir gün bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder