3 Mart 2014 Pazartesi

KARNABAHAR ÇORBASI

MALZEMELER
1 küçük adet Karnabahar
1 küçük adet patates
1 küçük adet soğan
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
tuz ,karabiber
tereyağ. su
YAPILIŞI
Karnabaharları ,patatesi ve soğanı soyun ve iri iri doğrayın
malzemeleri tencereye koyun ve üzerini 5 parmak aşacak şekilde su ilave edin
tuzunu ekleyin  yaklaşık 20 dakika kadar kaynatın
tereyağı ve   unu bir tavada kokusu çıkana kadar kavurun sütü yavaş yavaş ekleyin
koyu kıvam  alınca çorbanıza ekleyin.karıştırın tüm bu işlemler bittikten sonra
çorbanızı blandırdan geçirin.üzerine terayağ ve pul biber gezdirin.
yapın Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder