17 Mart 2014 Pazartesi

DEREOTLU VE ZEYTİNLİ POĞAÇA

MALZEMELER
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • zeytin .peynir,dereotu
  • pul biber 
  • YAPILIŞI
  • 2 yumurtayı büyükçe bir kabın içinde güzelce çırpıyoruz.
    Daha sonra sırası ile yoğurdu, sıvı yağı, tuzunu katıp tekrar çırpıyoruz. En son olarak da kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ekleyip katılaşınca yoğurmaya başlıyoruz.
    Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz ve oluşan hamuru iki parçaya ayırıyoruz.
  • bir parçaya dereotu ve baharatları katıp yoğurmaya devam ediyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
  • ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde ilk önce açtırıyoruz içine zeytin  koyduktan sonra da elimizle yuvarlayıp kapatıyoruz. 
  • 2) dereotlu hamuruda aynı şekilde açıp peynir koyup kapatıyoruz.
  • Tüm hamuru bu şekilde bitiriyoruz ve yağlı fırın kağıdı serili tepsiye koyuyoruz.
    En son olarak da üzerlerine yumurta sıvı yağ karışımını sürüp susam serpiştiriyoruz ve 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

    Afiyetle olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder