29 Mart 2014 Cumartesi

KAŞARLI TAVUKLU PATLICAN MUSAKKA

                                                                    MALZEMELER
500 gr tavuk kıyma
 4 adet patlıcan
1 adet soğan
2 diş Sarımsak
yarım  demet maydanoz
1 su bardagı galeta unu
1 Yemek Kaşığı Salça
2 adet çarliston biber
Tuz
Karabiber
Kimyon
YAPILIŞI
Patlıcanlı  alacalı  soyup  halka halka doğrayın.Tuzlu suda bekletip suyunu sıkın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartıp fazla yağını kağıt havlu yardımıyla alalım .Soğan ve sarımsağı rendeleyin.galeta unu  kıymayı bir kaba alıp soğan,sarımsak, maydanoz ve baharatları ilave edip iyice yoğurun.Köftelere şekil verip  az yağlı tavada pişirin.  kızarttığınız patlıcanların üzerine yerleştirin.üzerine bir sıra daha patlıcan koyun salçayı 1 bardak su ile acın 180 derece fırında 30 dakika pişirin .fırından çıkarın kasar serpin ve üzeri kızarana kadar fırında tutun .sıcak servis yapın Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder