5 adet yufka
Yumur ta
Peynir (isteğe bağlı
kıyma yada patateste olur)
Maydanoz
2
yemek kaşığı tereyağı
1
fincan sıvıyağ
1
çay bardağı su
2 Yumurta sarısı
YAPILIŞI
Yufkalar 4 eşit
parçaya bölünür. Bir parçası alınarak geniş tarafı size doğru olacak şekilde
masaya serilir. Üzerine erittiğiniz tereyağı ve su karışımı sürülür. Yufkanın
sivri ucu ve geniş kenarının ortası tutularak yufka büzülür kelebek şekli
verilir. Kanat kısımlarını çevirerek (lale şeklinde) yukarıda birleştirilir.
Birleştirilen yere peynirli harç konulur ve kenarlarını kapatılarak sigara
böreği sarar gibi sarılır. Tüm yufkalara aynı işlem tekrarlanır. Börekler
yağlanmış tepsiye dizilerek Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede
kızarana kadar pişirilir. Atiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder