8 Mart 2014 Cumartesi

MİDYE BÖREK



MALZEMELER
5 adet yufka
Yumurta
Peynir (isteğe bağlı kıyma yada patateste olur)
Maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan sıvıyağ
1 çay bardağı su
2 Yumurta sarısı
YAPILIŞI
Yufkalar 4 eşit parçaya bölünür. Bir parçası alınarak geniş tarafı size doğru olacak şekilde masaya serilir. Üzerine erittiğiniz tereyağı ve su karışımı sürülür. Yufkanın sivri ucu ve geniş kenarının ortası tutularak yufka büzülür kelebek şekli verilir. Kanat kısımlarını çevirerek (lale şeklinde) yukarıda birleştirilir. Birleştirilen yere peynirli harç konulur ve kenarlarını kapatılarak sigara böreği sarar gibi sarılır. Tüm yufkalara aynı işlem tekrarlanır. Börekler yağlanmış tepsiye dizilerek Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Atiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder