28 Mart 2014 Cuma

MISIR GEVREKLİ ÇITIR KURABİYE

MALZEMELER
1 paket margarin
3 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı mısır nişastası (2 kapalı paket)
1 su bardağı un
kabartma tozu

ÜZERİ İÇİN
200 gr kahvaltılık çikolata
yarım su bardağı sıvı yağ
mısır gevreği

YAPILIŞI
Yumurta ,margarin,pudra şekerini  karıştırın.ardından mısır nişastasını kabartma tozunu  katın ve yoğurun.
1 su bardağı  unu azar azar ekleyin yumuşak hamur elde                                                                                ediyoruz.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp yağlı kağıtladığımız fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış  170 derece fırında pişirelim.
Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritelim .ocaktan alıp  sıvı yağı katalım iyice karıştıralım.
mısır gevreğini elimizle parçalayalım.kurabiyeleri önce çikolata sosuna sonra mısır gevreğine bulayalım
servis tabağına dizelim ve 2 saat dinlendirip servis yapalım Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder