Kabak tatlısı
2 pk. eti burçak bisküvi
2 kaşık oda sıcaklığında
tereyağı
KREMASI
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
50 gr. tereyağı
YAPILIŞI
Hazırladığınız kabak tatlısını bir çatal
yardımıyla ezin ya da rondodan geçirip püre haline getirin.
Bisküvileri oda sıcaklığında olan tereyağ ile
rondodan geçirip un haline getirin.
Kremayı hazırlamak için; unu toz şekerle
karıştırıp sütünü ilave edin ve ocakta muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.
Piştikten sonra bir ik dakika daha ocakta tutup altını kapatın. Tereyağını
ekleyip karıştırarak eritin.
Un haline gelmiş bisküvileri kelepçeli bir
kalıbın tabanına yayıp bastırarak sıkıştırın. (Ben servis için tek kişlilik
pasta çemberi kullanarak porsiyonluk tatlılar hazırladım.)
Bisküvilerin üzerine kremayı ve son olarak da
balkabağı püresini koyup üzerini düzeltin. Buzdolabında soğuyana kadar bekletip
tatlıyı kelepçeden çıkarıp üzerini cevizle süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder