19 Kasım 2013 Salı

BALKABAKLI PASTA





MALZEMELER

 Kabak tatlısı

2 pk. eti burçak bisküvi

2 kaşık oda sıcaklığında tereyağı

KREMASI


1 lt. süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
50 gr. tereyağı
YAPILIŞI
Hazırladığınız kabak tatlısını bir çatal yardımıyla ezin ya da rondodan geçirip püre haline getirin.
Bisküvileri oda sıcaklığında olan tereyağ ile rondodan geçirip un haline getirin.
Kremayı hazırlamak için; unu toz şekerle karıştırıp sütünü ilave edin ve ocakta muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Piştikten sonra bir ik dakika daha ocakta tutup altını kapatın. Tereyağını ekleyip karıştırarak eritin.
Un haline gelmiş bisküvileri kelepçeli bir kalıbın tabanına yayıp bastırarak sıkıştırın. (Ben servis için tek kişlilik pasta çemberi kullanarak porsiyonluk tatlılar hazırladım.)
Bisküvilerin üzerine kremayı ve son olarak da balkabağı püresini koyup üzerini düzeltin. Buzdolabında soğuyana kadar bekletip tatlıyı kelepçeden çıkarıp üzerini cevizle süsleyip servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder