5 Kasım 2013 Salı

MARDİN BELİ KIRIK KEBABI

MALZEMELER
1 kilo patlıcan
 500 gram kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
tuz,  pul biber , karabiber
yarım fincan sıvı yağ

YAPILIŞI
Soğanı rendeleyin Kıyma,salça,tuz,pul biberi ve karabiberi ekleyip yoğurun.Patlıcanları 3 parmak eninde
kesin(koparmadan ).Bir patlıcan büyükçe köfte şeklinde dizin.Ortasına domatesleri dilimleyin.Elinize sıvıyağa
batırın patlıcanların üstüne sürün.Bunun nedeni evdeki fırınlarda pişirdiğimiz için üstleri kurumasın. 250
derecelik fırında patlıcanlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
1 saat içinde  pişiyor ama patlıcanların pişip pişmediğini kontrol  edin.
Dilerseniz mahalle de Taş fırın bulma şansınız varsa 30 dakika içinde yemeğiniz servise hazır olacaktır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder