1 kilo patlıcan
500
gram kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
tuz, pul biber , karabiber
yarım fincan sıvı yağ
YAPILIŞI
Soğanı rendeleyin Kıyma,salça,tuz,pul
biberi ve karabiberi ekleyip yoğurun.Patlıcanları 3 parmak eninde
kesin(koparmadan ).Bir
patlıcan büyükçe köfte şeklinde dizin.Ortasına domatesleri dilimleyin.Elinize
sıvıyağa
batırın patlıcanların
üstüne sürün.Bunun nedeni evdeki fırınlarda pişirdiğimiz için üstleri
kurumasın. 250
derecelik fırında
patlıcanlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
1 saat içinde
pişiyor ama patlıcanların pişip pişmediğini kontrol edin.
Dilerseniz mahalle de Taş
fırın bulma şansınız varsa 30 dakika içinde yemeğiniz servise hazır olacaktır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder