19 Kasım 2013 Salı

JELKA (KAPLUMBAĞA) BÖREGİ

MALZEMELER
6 bardak un
1 paket toz maya
1 yumurta
su
tuz
250 gr margarin

İÇ HARCI

500 gr kıyma
2 orta boy soğan
1 adet yeşil biber
maydanoz .tuz karabiber
Üzeri için;
2 yumurta

YAPILIŞI

kıymayı soğan ve  yeşil biber ile birlikte kavurun ve soğumaya bırakın.
Unu havuz gibi açıp ortasına yumurtayı kırınız,.toz mayayı da unun üzerine dökünüz
yavaş yavaş su ekleyip yoğurup yumuşak bir hamur elde ediniz
mayalanmaya bırakmadan bezeler halinde alın ve bir  tabak büyüklüğünde
açınız üzerine  erittiğiniz yağı sürün önce dıştan içe doğru 2'ye sonra 4'e kıvırın kıvırdığımız
katlardan birini ortaya doğru üzerine kapatın kapattığımız katın üzerine kıymalı harcı koyun
ve karşısındaki katı üzerine kapatın karşılıklı diğer  iki katıda üst üste gelecek şekilde kapatınız
ters çevirip tepsiye alınız. Üzerine yumurta sürünüz ve 180 derece fırında pişirin (soğuk fırına koyun)

NOT: Hazır yufkadan da yapılabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder