250 gr kıyma
1 soğan
1 fincan köftelik bulgur
1 yumurta
2-3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı zeytiyağı
1 orta havuç
1 ortapatates
tuz.karabiber
reyhan ve üzeri için sumak (istege baglı)
YAPILIŞI
Kıymayı rendelenmiş bir soğan, yumurtanın akını, bulgur, tuz, ve
karabiber ile güzelce yoğurun. Küçük fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp
unlu tepsiye koyun. Tepsiyi sallayarak köftelerin her tarafını unlayın.
Yemeklik doğranmış bir soğanı tencerede zeytinyağı ile kavurun. havuçları atın kavurun daha sonra patatesi de atın. Salçayı ekleyip bir iki çevirin. 6 bardak suyu
ekleyip kaynamaya bırakın. Yemek suyu kaynayınca altını kısın ve yapışmaması için teker teker köfteleri ekleyin. Tuzunu ilave edip kısık ateşte
köfteler ve sebzeler pişene kadar pişirin.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder