2 adet baget tavuk
veya göğüs
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı pirinç
4 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı kuru
nane
1 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı
tereyağı
1 diş sarimsak.tuz
YAPILIŞI
Tavuklar
içine sarımsak ve tuz da eklenerek üzerini geçecek kadar suyla haşlanmak üzere
ocağa
alınır.
4 su bardağı suya pirinçleri ve biraz tuzu ekleyip 15 dakika kaynatın. Bu
sırada yoğurdu bir
kase
ye alıp üzerine un ve yumurta sarısını ekleyip
iyice çırpın. Daha sonra haşlanan tavuk suyunu pirinçlerin olduğu
tencereye
ekleyin. Tavukları da didin çorbanın içinde ekleyin. Çırptığınız yoğurda
çorbadan 1-2 kepçe
ekleyip
karıştırın ki yoğurt kesilmesin. Daha sonra ılımış halde olan yoğurtlu karışımı
çorbaya yavaş
yavaş
karıştırarak ekleyin .En son çorbayı
ocaktan almadan tuzu katın. tereyağını
bir tavada eritip
üzerine
nane ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirip çorbayı ocaktan alın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder