11 Kasım 2013 Pazartesi

TAVUKLU YOĞURT ÇORBASI


MALZEMELER
2 adet baget tavuk veya göğüs
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı pirinç
4 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağı
1  diş sarimsak.tuz
YAPILIŞI
Tavuklar içine sarımsak ve tuz da eklenerek üzerini geçecek kadar suyla haşlanmak üzere ocağa
alınır. 4 su bardağı suya pirinçleri ve biraz tuzu ekleyip 15 dakika kaynatın. Bu sırada yoğurdu bir
kase ye alıp üzerine un  ve yumurta sarısını ekleyip iyice çırpın. Daha sonra haşlanan tavuk suyunu pirinçlerin olduğu
tencereye ekleyin. Tavukları da didin çorbanın içinde ekleyin. Çırptığınız yoğurda çorbadan 1-2 kepçe
ekleyip karıştırın ki yoğurt kesilmesin. Daha sonra ılımış halde olan yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş
yavaş karıştırarak  ekleyin .En son çorbayı ocaktan almadan  tuzu katın. tereyağını bir tavada eritip
üzerine nane ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirip çorbayı ocaktan alın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder