500 gr ıspanak
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
tuz kırmızı toz biber, karabiber
3 adet yumurta
Az sıvı yağ
YAPILIŞI
Ispanakları yıkayın yemeklik
doğrayın soğanları da küp küp doğrayın.
Derince bir tencerede ya da çelik tavaya sıvı yağ
ilave edilir.
Soğan, ıspanak, salça ve çok az da karabiber
(isteğe bağlı olarak) bu tavaya ilave edilir. Kapağı kapalı olarak ara ara
karıştırarak suyunu çekene kadar kavrulur. Son suyu çekmesine yakın tuzu ilave
edilir.
Üzerine yumurtaları kırılır. Sarılarını rafadan
sevenler patlatmayabilirler. Yumurtalar piştikten sonra sıcak olarak servis
yapılır.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder