18 Kasım 2013 Pazartesi

YUMURTALI ISPANAK YEMEĞİ

MALZEMELER
500 gr ıspanak
1 orta boy soğan
 1 tatlı kaşığı salça
tuz kırmızı toz biber, karabiber
3 adet yumurta
Az sıvı yağ
YAPILIŞI
 Ispanakları yıkayın  yemeklik doğrayın soğanları da küp küp doğrayın.
Derince bir tencerede ya da çelik tavaya sıvı yağ ilave edilir.
Soğan, ıspanak, salça ve çok az da karabiber (isteğe bağlı olarak) bu tavaya ilave edilir. Kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar kavrulur. Son suyu çekmesine yakın tuzu ilave edilir.
Üzerine yumurtaları kırılır. Sarılarını rafadan sevenler patlatmayabilirler. Yumurtalar piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder