4 Mart 2013 Pazartesi

BONFİLE


MALZEMELER
500 gr bonfile
1 fincan süt
yarım çay bardağı zeytinyağ
5-6 adet tane karabiber
kekik tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un

 YAPILIŞI
süt , zeytinyağı  ve  tane karabiberi bir cam kaseye koyun ,içine bonfileleri  ekleyin 3,4 saat
marine olmasını bekleyin.daha sonra tavayı ateş üzerine koyun 5 dk kadar kızdırın . sonra
etlerimizi tavaya dizelim .önlü arkalı mühürleyin  kekiği de üzerine serpin tavanın içerisini yıkamadan

tavaya bir kaşık tereyağı ve 1 kaşık unu kavurun.karabiber ekin az sıcak su ilave edin ve karamelize olan sosu etlerin üzerine dökün servis yapın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder