4 Mart 2013 Pazartesi
BONFİLE
MALZEMELER
500 gr bonfile
1 fincan süt
yarım çay bardağı zeytinyağ
5-6 adet tane karabiber
kekik tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
YAPILIŞI
süt , zeytinyağı ve tane karabiberi bir cam kaseye koyun ,içine bonfileleri ekleyin 3,4 saat
marine olmasını bekleyin.daha sonra tavayı ateş üzerine koyun 5 dk kadar kızdırın . sonra
etlerimizi tavaya dizelim .önlü arkalı mühürleyin kekiği de üzerine serpin tavanın içerisini yıkamadan
tavaya bir kaşık tereyağı ve 1 kaşık unu kavurun.karabiber ekin az sıcak su ilave edin ve karamelize olan sosu etlerin üzerine dökün servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder