14 Mart 2013 Perşembe

GALETA UNLU TATLI



MALZEMELER

3 Yumurta
Yarım su bardağı Şeker
Yarım su bardağı  sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı fındık
1 kabartma tozu

KREMASI

1 litre süt
1 su bardağı un
yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

ŞERBETİ

2 su bardağı su
1/5 bardak Şeker
vanilya

YAPILIŞI
yumurta ve şekeri küpük küpük olana kadar  çırpın.daha sonra  diğer tüm malzemeyi katın
kek hazır olunca bir tepsiye döküp 180 derce fırına sürün.diger tarafta  şerbetini kaynatın ve soğutun .
başka bir tencerede 1 lt süte,unu,şekeri ekleyin ateş üzerinde koyulaşana kadar karıştırın inmesine yakın
vanilyayı da ekleyin..şerbetini  döktüğünüz tatlımızın üzerine önce muhallebiyi,soğuduktan sonrada krem şantiyi sürün ve fındıkla süsleyin.

NOT:(  krem şanti isteğe bağlı )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder