PİLAV MALZEMELERİ
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
2 adet biber
1 adet kabak
1 büyük boy domates
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz ,karabiber
tereyağ
YAPILIŞI
tencereye tereyağı ve küp küp doğradığımız bütün malzemeyi ekleyin kavurun.
daha sonra bulguru ilave edip üzerini aşana kadar sıcak su ekleyin tuz ve kara biberini katın kısık ateşte pişirin .
KURU FASULYE
3 su bardağı fasulye
200 gr dana kuşbaşı et
2 orta boy sogan
1 yemek kaşığı salça
YAPILIŞI
akşamdan ısladığımız fasulyeleri bir taşım kaynatıyoruz küpüğünü döküyoruz .sonra tekrar tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz diğer bir tencerede etleri pişiriyoruz etler suyunu çekince doğradıgımız soğanı ileve
ediyoruz.salçayı, tuzu, suyunu ilave edip kaynadıktan sonra .diğer tencerede haşlanan fasulyeyi de ekleyin ve pişirmeye bırakın .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder