13 Mart 2013 Çarşamba

SEBZELİ BULGUR PİLAVI VE KURU FASULYE

PİLAV MALZEMELERİ

2 su bardağı  pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
2 adet biber
1 adet kabak
1 büyük boy domates
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz ,karabiber
tereyağ

YAPILIŞI

tencereye tereyağı ve küp küp doğradığımız bütün malzemeyi  ekleyin kavurun.
daha sonra bulguru ilave edip üzerini aşana kadar  sıcak su ekleyin tuz ve kara biberini katın kısık ateşte pişirin .

 KURU FASULYE

3 su bardağı fasulye
200 gr dana kuşbaşı et
2 orta boy  sogan
1 yemek kaşığı salça

YAPILIŞI
akşamdan ısladığımız fasulyeleri  bir taşım kaynatıyoruz küpüğünü  döküyoruz .sonra tekrar tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz diğer bir tencerede etleri pişiriyoruz etler suyunu çekince doğradıgımız soğanı ileve


ediyoruz.salçayı, tuzu, suyunu ilave edip kaynadıktan sonra .diğer tencerede haşlanan fasulyeyi  de ekleyin ve pişirmeye bırakın .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder