MALZEMELER
300 gr kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağ
0,5 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz veya fındık
MUHALLEBİSİ İÇİN
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya.
1 paket krema
YAPILIŞI
süt ,un,şeker,nişasta bir tenceye alınır . sonra ateş üzerinde karıştırılarak pişirilir.
ateşten aldıktan sonra vanilya ve krema eklenir mikserle çırpılır . soğumaya bırakılır.
küçük küçük kırılmış kadayıf tavada tereyağ ceviz,şeker ile kavrulur.
kalıba veya (borcam tepsiye) kadayıfın yarısı serpilir.üzerine muhallebi dökülür.kalan
kadayıf üst kata serpilir ve buzdolap da 3,4 saat bekletilir afiyet olsun .
not :bir gece beklerse daha güzel olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder