2 Mart 2013 Cumartesi

MISIR GEVREKLİ KROKAN

MALZEMELER

4 adet metro çikolata
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı bal
250gr mısır gevreği
1 su bardağı  fındık
üzeri için erimiş  çikolata

YAPILIŞI
Metroyu parçalayın tereyağ ile birlikte tavada eritin.
tamamen erdikten sonra tavayı kenara alın ve balı ilave edin.gevrekleri elinizle hafif kırın ve onuda tavaya ekleyip kısık  ateş üzerinde karıştırmaya devam edin .son olarak fındığı katın karıştırın .daha sonra yağlı kağıt üzerine iki kaşık yardımı ile dökün. bizar soğuduktan sonra elinizle top  gibi yuvarlaya bilirsiniz.daha sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin afiyet olsun .
NOT:  isterseniz keğıt kek kalıbına döküp şekil verebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder