19 Mart 2013 Salı
SU BÖREĞİ
MALZEMELER
6 tane yumurta
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
alabildiği kadar un
HARCI İÇİN
300 gr peynir
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı tereyağı
100 gr margarin
YAPILIŞI
Yumurtaları kırın yarım çay bardağı sıvı yağ yarım çay bardağı sütü ekleyin unu da yavaş yavaş katarak yoğurun hamur biraz katı olacak sonra hamuru 10 eşit parçaya bölün diğer tarafta maydanozları peynir ile karıştırın. Dinlennmiş olan hamurları teker teker açın bir temiz sofra bezi üzerine serin hamurları biraz kurutun kaynayan su içerisinde hamurları teker teker haşlayın her bir hamuru önce soğuk su dolu bir kaba alın daha sonra süzerek sudan çıkardığınız hamurları tepsiye dizin. Erittiğimiz tereyağdan her bir katına fırça yardımıyla sürün 5 yufkadan sonra arasına peyniri serpin diğer kalan hamurları da aynı şekilde haşlayıp soğuk suya aldıktan sonra süzerek tepsiye dizelim 180 derece fırında pişirin AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder