19 Mart 2013 Salı

SU BÖREĞİ


MALZEMELER
6 tane yumurta
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ


alabildiği kadar un
HARCI İÇİN
300 gr peynir
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı tereyağı
100 gr margarin
YAPILIŞI
Yumurtaları kırın yarım çay bardağı sıvı yağ  yarım çay bardağı sütü ekleyin  unu da  yavaş yavaş katarak yoğurun hamur biraz katı olacak  sonra hamuru 10 eşit parçaya bölün   diğer tarafta maydanozları peynir ile karıştırın. Dinlennmiş olan hamurları teker teker açın  bir temiz sofra bezi üzerine serin hamurları biraz kurutun kaynayan su içerisinde hamurları teker teker haşlayın her bir hamuru önce soğuk su dolu bir kaba alın daha sonra süzerek  sudan çıkardığınız hamurları  tepsiye dizin. Erittiğimiz tereyağdan her bir katına fırça yardımıyla sürün  5 yufkadan sonra arasına peyniri serpin diğer kalan hamurları da  aynı şekilde haşlayıp soğuk suya aldıktan sonra süzerek tepsiye dizelim 180 derece fırında pişirin AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder