10 Mart 2013 Pazar

PORTAKALLI İRMİK TATLISI

MALZEMELER
 1 litre süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 portakal rendesi
yulaflı  bisküvi
1 paket vanilya

SOSU İÇİN
3 portakal suyu
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet portakal
1 çay bardağı su

YAPILIŞI
ilk olarak tencereye soğuk sütü şekeri ,irmiği,nişastayı  ilave ediyoruz .sonra

ocağın altını yakıp  çırpıcı yardımı ile kıvamı gelip üzeri göz göz olana kadar karıştırmaya devam ediyoruz..kelepçeli kek kalıbının kenarlarına yulaflı bisküvileri diziyoruz.
sonra tatlımızı kalıba döküyoruz soğumaya bırakıyoruz. diğer tarafta sosu için
3 portakalın suyunu sıkıyoruz şekerini de ekleyerek 1 bardak su ile açtığımız nişastayı da katıyoruz
ve ocağın üzerine alıp koyu kıvama gelene dek karıştırıyoruz soğuttuğumuz tatlının  üzerine yavaş yavaş
dökün.hiç boşluk kalmayacak ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapılır
(3,4 saat sonra)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder