18 Mart 2013 Pazartesi

MANTI

MALZEMELER
2 su bardağı un
bir yumurta
tuz
HARCI İÇİN
250 gr  kıyma
1 orta boy soğan
tuz ,karabiber,pul biber
ÜZERİ İÇİN
yoğurt ,sarımsak,tereyeğ
nane,pul biber
YAPILIŞI
unun havuz gibi açalım ortasına yumurtayı 1 tatlı kaşığı ,tuzu ekleyip. yavaş  yavaş su ekleyerek
katı bir hamur elde edin.daha sonra hamurun üzerini kapatın içi hazırlayana kadar dinlendirin.
kıymanın içine soğanı rendeleyin .tuz ve biberleri ekleyin  karıştırın..
hamuru beze haline getirin büyüklüğüne göre 2,3 beze yapın .ince acın (böreklıkten biraz kalın)
2cm lık şeritler yapın ve kıymasını koyun .mantıları bohça gibi iki ucu verev gelecek şekilde kapatın.
tencerede kaynayan suya atın .pişinceye kadar kaynatın .
ocaktan alın süzün . yoğutdu çırpın sarımsak katın.  tavada tereyağı eritin içine nane ve pul biber ekleyin.
servis tabağına alın yoğurt ekleyin.üzerine tereyağ gezdirin .afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder