3 Mart 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ DOLMASI

 MALZEMELER


1/5 çay bardağı zeytinyağı
2 ortaboy  soğan
2 ortaboy havuç
3 ortaboy kereviz

2 orta boy patates
1 liman suyu 
1 tatlı kaşığı tuz
1çay bardağı haşlanmış bezelye
4 adet taze sarımsak
5-6 adet kereviz yaprağı


YAPILIŞI

Yağı tencereye alıp kuru soğanları,sarımsakları ve havuçları ilave edip yaklaşık 5 dk -ara sıra karıştırarak- kendilerini hafif bırakana kadar kavuralım.Bu arada kerevizleri,beyaz kısımları ortaya çıkıncaya kadar soyup ikiye bölelim.Ortalarını bıçak yardımıyla oyarak çukur hale getirelim.Bunları yıkayıp tencereye ilave edelim bu arada karıştırma işlemine devam edelim patatesleri ve limon suyunu koyun.Kerevizleri yumuşayana kadar pişirelim tuzunu ilave edip tencerede soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra servis tabağına önce kerevizleri alalım sonra sebzelerle içlerini dolduralım üzerlerini bezelye ve kereviz yapraklarıyla  süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder